15 Nisan 2018 Pazar

Kopenhag'ın Sahilleri

Merhaba;

İnanılmaz ama burda insanlar denize giriyormuş. Biz de güneydeki İshoj Sahili'ne Pasklaya Tatili'nde, kuzeydeki Klampenborg Sahili'ne de bu haftasonu gittik. Hangisini daha çok sevdin derseniz, eğer denize gireceksem İshoj daha iyiydi. Deniz tertemizdi zira.

Ishoj'a gitmek biraz zor. Biz iki otobüs değiştirdik. Tren de var. Ama hem otobüs durağı hem tren istasyonu (ki ikisi de aynı yerde) sahile uzak. Biraz yürümeniz gerekiyor. Bence yol azıcık sıkıcıydı ama henüz etraf yeşermemiş ondan sanırım. Sahilde süper bir sürpriz vardı. Arken Modern Sanatlar Müzesi. Biz gezmedik, Barış huysuzdu o gün. Ama moralinin iyi olduğu bir gün gene gideceğim zira Van Gogh vardı.

Sahil upuzun bir kumsal. Etrafta kabinler ve çok tatlı bir kafe vardı. Ama şezlong falan yok tabii. O gün güneş açıktı. Su nasıl berraktı anlatamam. Bir de tabii çok soğuk. Ama yazın gene de bir dalıp çıkacağım. 





İkinci sahilimiz ise Klempenborg. C ve H trenlerinin son durağı. Buradaki plaj daha küçük galiba. Açık ama çok rüzgarlı bir gündü gene. Adamların rüzgar enerjisini çok kullanırken bir bildiği varmış. 

Güzel iki tane deniz feneri var. Burası Bellevue diye geçiyor. Biz gittiğimizde sahilde çalışmalar vardı. Sanırım kabinleri falan yeniliyorlardı.

Sahilin arka tarafında da Bakken denilen orman var. İçinde Avrupa'nın en eski tema parkı varmış. Ahşap roller coasterlar falan. Barış biraz korktu seslerden ve görüntülerden. Çok kalmadık. Ama ormanda bir süre yürüdük. Daha yeşermemiş. Çok gotik, çok depresif. Ata binilebiliyor, bisiklet kiralanabiliyor. Hava ısınınca bence çok keyifli olacaktır. Gene tekrar gitmeyi hak eden bir yer. Biz biraz da geç gittik o yüzden ormanda çok zaman geçiremedik. Daha erken gitmek lazım bence.






Hiç yorum yok: