7 Nisan 2014 Pazartesi

Son zamanlarda Washington

Merhaba;

Son zamanlarda hayli keyifsizim. Artık çok sıkıldım bu ABD macerasından. ABD'de her şey mi yapay, her şey mi ruhsuz yahu? New York çok güzel ama Washington öyle mi? Gene de Sezen dua et haline de diyebilirsiniz tabii. Teksas'ta da olabilirdim değil mi?Gerçi belki Teksas'ta olmak Türkiye'de olmaktan da iyidir bilmiyorum. Neyse.

Çok zorlu bir kış geçirdik gerçekten de, o yüzden de çok bunaldım kabul etmek lazım. Zaten yalnızım. Evet yalnızım, sosyalleşemedim ben burda pek. Bir de üstüne kış, hem de en ağırından, kutuplardan gelen fırtınalarla falan hem de. Gün aşırı gelen "inclement weather alert, NVC is closed today" mailleri falan. Neyse şimdi şimdi artık bahar geliyor galiba. Ama gene de ben bir son kar sürprizi beklemiyor değillim. 

Burda da Japonya gibi cherry blossom mevsimi çok önemli. Ağaçları da zaten 1910 senesinde Japonya'dan istemişler, çok beğenmişler çünkü. 8 Nisan'da festival başlayacak, pek çok etkinlik var. Ama tabi ki çiçekler festival beklemiyorlar, açmaya başlamışlar. Gene de haftaya çok daha güzel olacaklarını düşünüyorum. Bu kirazlar meyve vermiyorlar. Belki de kiraz değiller bilmiyorum. Cherry blossom diyorlar ama. Yenilebilir bir meyvesi yokmuş ağaçların. Görüntünün çok güzel olduğunu inkar edemem. Jefferson Anıtı çevresinde yoğunlaşmışlar, haftaya tekrar gideceğim ki, tam çiçekli hallerini çekebileyim. 

National Mall'da metrodan inip anıta doğru yürümeye karar vermiştim, America sings diye bir etkinlik vardı. Lise çağına kadar olan çocuklar şarkı söylüyorlar, bir çeşit koro kurmuşlar. Bu bir bağış etkinliğiydi sanırım. Hİç umudu olmadığını hisseden çocuklara, umudu olan çocuklardan diyorlardı. 



 Biliyorum, Washington Anıtı'ndan bıktınız, ama burda da çok değişik bir şey yok ne yapayım?




Bu sefer ki anıtımız Jefferson Anıtı. Lincoln Anıtı gibi, gene bir Yunan mimarisi, içinde de amcamızın kendisi var. Jefferson, ABD'nin 3. başkanıymış. Kendisi ile ilgili detaylı bilgi için sizi Wikipedia'ya alayım. 

Esasında dün hava çok rüzgarlı ve kapalıydı. Soğuk değildi ama estikçe üşütüyordu. Bugünse aksine çok güneşliydi, keşke bugün gitseydim daha güzel fotoğraflar çıkabilirdi belki. 

Dönüş yolum üzerinde Smithsonian Kalesi'nin bahçesine girdim, çok güzel ağaçlar vardı gene. Botanikçi oldum resmen, çiçek fotoğrafları falan çekiyorum:)




Yukardaki kadeh sizce de Harry Potter'daki Ateş Kadehi değil mi?

Bir de daha önceden kalan fotoğraflarım var. Hatta taa NY gezisinden önce çekmişim, ne zamandır yüklemek istiyordum da, elim varmıyordu. Bunları da gene bir Lincoln Anıtı gezisinde çektim. Sanırım bale okulu için çekiyorlardı fotoğrafları. Konuşmalarından öyle anladım ben en azından. 








2 yorum:

Syhn dedi ki...

Bu sakura çekilmeyecek gibi değil ki iyi ki de çekmişsin. ben de kore dizilerinde görüyorum böyle rüzgarda dökülüyorlar falan.
kiraz çiçeğine japonlar sakura diyollar da..
balerine de bayıldım ! ne kdr zariff.

sezenyildirim dedi ki...

Evet öyle diyormuş Japonlar. Çok güzeller gerçekten de.

Beğenmene sevindim:)