19 Mayıs 2012 Cumartesi

19 MAYIS



Söyleyeceğim şey hayli net ve yalın esasında. Şu anda sahip olduğunuz herşey evet herşey. Bu topraklar, anneniz, babanız, kardeşiniz, arkadaşlarınız, diliniz, dininiz, dolabınızdaki onlarca giyeceğiniz, mutfağınızdaki yemeğiniz, işiniz, eğitiminiz, soluduğunuz hava, ve tabi ki özgürce(!) dile getirdiğiniz onca düşünce, hepsi ama hepsi 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkıp Kurtuluş Savaşı'nı başlatması, Anadolu halkının, atalarımızın da gözünü kırpmadan peşinde gitmesi, Hasan Tahsin'in ilk kurşunu sıkarken bir an bile düşünmemesi sayesinde olmuştur. Atatürk'e, Cumhuriyet'e ve kazanımlarına saldıracağınıza keşke o kazanımların sizleri getirdiği yerleri görebilseniz. 

Sözlerimi anlamayan tonla insan olduğunu zaten biliyoruz, ama biz geri kalanlar, Atatürk'ün çocuklarıyız, onun açtığı yolda gösterdiği hedefe doğru ilerlemeye devam edeceğiz. 

Hepinizin 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI'nız kutlu olsun. Bir milletin atalarını anması için kimseden izin alması gerekmez. Siz de izin beklemeyin, yasak dinlemeyin.  

1 yorum:

Mehmets dedi ki...

haklısınınz efenim