26 Ekim 2011 Çarşamba

Yas

Çok tatsız bir dönemden geçiyoruz. Önce şehit haberleri, sonra büyük felaket. Kimsenin içinden birşey gelmiyor biliyorum. Beylik laflarla devam edeyim, şimdi birlik beraberlik zamanı. Az önce Twitter'da gördüğüm trending topic gözlerimi doldurdu. Lütfen zaman ayırın ve okuyun: http://www.dipnot.tv/15304/TuRK-KuRT-KARDEsLigi-BU-isTE-eksi-sozlukte-Turkiyenin-konustugu-mesaj-.aspx. Birgün sen düşersen ben de seni kaldıracağım. Özellikle faşist söylemin alıp başını yürüdüğü şu günde çok anlamlı. Lütfen herşeye rağmen faşizmin gözünüzü kör etmesine izin vermeyin. Zaten Cüneyt Özdemir'in dediği gibi sefaleti deprem vurmuş. Ama bizler bu sefaleti azıcık durduralım. 

Belki şu anda terör için hiç birşey yapamıyoruz, bu tamamen politik bir iş. Ama Van'daki kardeşlerimiz için yapılabilecek çok şey var. Aşağıdaki linkten yardımlaşma ile ilgili bütün detaylara ulaşabilirsiniz.


Ölenler için elimizden hiçbirşey gelmiyor. Onlara Allah'tan rahmet, yakınlarına da sabır diliyorum. MEB'in açıkladığı rakama göre 63 tane de gencecik öğretmenimiz ölmüş. Eğitim camiamızın da başı sağ olsun.  

12 Ekim 2011 Çarşamba

Söğütlüçeşme



Bugün işe giderken ve iş dönüşü çektiğim birkaç kare. Her zaman olduğu gibi bilgisayarın başına oturunca gene Photoshopla ilgili bir sorun yaşadım. Bu seferde elimdeki Color Effects'in trial süresi dolmuş. Zaten ya PS'in ya bunun süresi doluyor. Aşağı yukarı her açtığımda aynı şey. Ya dedim aprası neyse verip alsam. Ama parası aşağı yukarı 150 euro gibi birşeydi. Yok artık dedim. Bu arada Color Effects'in 4.0 versiyonu çıkmış. Bu seferde onun trial versiyonunu indirdim. Yeni birkaç filtre eklemişler. Bir de filtrelerini gruplandırmışlar, wedding, architectural, landscape, travel gibi. Bu kategorilerin altında o işlem için en çok kullanacaklarınızı koymuşlar. Ben beğendim. Birkaç yeni filtre de vardı. Örneğin aşağıda göreceğiniz image borderlar gibi. Ben de biraz filtre bastım fotoğraflara affınıza sığınarak. Oyun oynadım esasında:)









9 Ekim 2011 Pazar