20 Mayıs 2007 Pazar

nöral,anne,d80,caz...

Evet başardım. Sonunda %50 hata ile çalışan bir sistem tasarladım. Delay sayısını arttırdım, hidden layer sayısını arttırdım ve hiçbirşey hatamı %50'nin altına düşürmedi.şimdi hocanın karşısına bununla çıkmayı düşünüyorum. Ve ayrıca u sadece öğrenme kısmı bunun birde kontrol kısmı var ki...Ya %50 hata ile öğrenen algoritma kontrol etse ne etmese ne, bırakırım motoru çıksın sonsuz hızlara kaçsın valla umursamam. SAat gecenin ikisinde hala yapay sinir ağı tasarlamaya çalışıyorum ve bence ben de artık şu ineklerden olmayoulnda çok büyük bir hızla ilerliyorum. Nedir yani?
Annemler geldi bugün Eskişehir'den. Çok garip insan uzakken özlediğini o kadar da anlamayabiliyor ama yüzyüze gelince yaw özlemişim diyorsun. İyi ki gelmişler ama ne yazıkki yarın geri gidiyorlar. Keşke şöyle bir hafta falan kalsalardı, ama benim işim sınavım bla bla blam olmasaydı.
Tabi ki bir anne ziyaretinin bütün vazgeçilmezlerini getirdi annem, börektir, zeytindir (gemlikten gelmişler de) kektir veee tabiki zeytinyağlı dolmadır. Şimdi ekran karşısında canınız istemeden yiyecek birşeyler ben bu konuyu noktalasam daha hayırlı olacak kanımca:=)
Yarın İtalyanca dersim var. Ben çok özenerek başlamıştım kursa, artık 6. kurdayım ama inanılmaz sıkıldım, resmen sürünerek gidiyorum keşke biran önce bitse de kurtulsam. Ha bıak diyeceksiniz belki ama yapamam efendim, ben biraz başladığı işi bitirmesi gerektiğini düşünenlerdenim.
Birde bugün dijital SLR'lerin fiyatlarına baktım aman tanrım ABD'de bile 1000$ D80'in fiyatı. Ben zavallı devlet memuru maaşımla bunun uzağına yakınına yaklaşamayacağıma göre hayal etmekten vazmı geçsem diyorum ama o akdar güzel ki dayanamıyorum. 2 senedir hayalini kuruyorum ve alamıorum da.
Kapanışı yaparken fonda Ella Fitzgerald ce Louis Armstrong'dan April in Paris çalıyordu oysa inatla aklımda dönüp duran şarkı i won't dance don't ask me isimli Sinatra parçasıydı

17 Mayıs 2007 Perşembe

nöral network

Bana artificial neural networks,system identification and control dersinin projesinde kullanmak üzere veri lazım. ama ne bir dc motordan, ne de bir aydınlatma sisteminden işime yarayacak veri kümesini oluşturamıyorum. saat 12'den beri aynı şeyle uğraşıp hiç ilerleme kaydedememiş olmak beni çok üzdü. projeyi çarşamba teslim etmeliyim oysa ki. içimden bir ses bu konuda artık çabalamaktan vazgeçmemi ve mümkünse finallerime çalışmamı söylüyor ancak gene de %10 bile olsa projeden vazgeçemiyorum. ayrıca da hocanın proje yapmayanı bırakırım tehdidi çok etkiliydi:)
offffffff
kimse yok mu yardım edebilecek?

16 Mayıs 2007 Çarşamba

Selamlar

Bugün 16 mayıs 2007 ve ben ilk defa bir blog girişiminde bulunuyorum, üstelik final haftamdayım ve yazmam gereken kocaman bir DC Motor kontrol programı var, yapay sinir ağı çalışmam lazım falan filan ama tabii ki bunlar sadece öğrencilikle ilgili can sıkıcı detaylar, kanımca hepsi zamanla bitecektir.
mümkün olduğunca sık yazmaya çalışacağım, mümkün olduğunca sık fotoğraf yüklemeye çalışacağım vede. Umarım düşündüklerimi yapabilirim.
Şimdilik bu kadar görüşmek dileğiyle efendim.
Sezen